Prima “tragedie”

La început a fost o luptă cu electrocasnicele, dar apoi, treptat, lupta ne-a transformat din dușmani în prieteni. O relație specială s-a format între mine și încă 2 prieteni. Astăzi, am asistat, cu durere în suflet, cum unul dintre cei mai buni prieteni și-a dat ultimul fum.
Îmi amintesc de prima zi, când stătea stingher, în mica lui cutiuță, acoperit cu tot felul de folii și cartoane, ca să se ferească de răutatea lumii. L-am luat în brațe, l-am legănat un pic, i-am explicat că în lume există și bunătate și i l-am prezentat cuptorului cu microunde. La început timid, nu-și găsea cuvintele, nu știa cum să intre în vorbă cu el, dar cuptorul, având experiență în viața socială, ajutat și de spiritul jovial, a reușit foarte repede să-l facă să se simtă în largul său, și în scurt timp au devenit cei mai buni prieteni.
Foarte repede, au reușit să-ți găsească un loc în inima mea. Au fost mereu acolo, aproape de mine. Au fost în nopțile de beție, în diminețile mahmure, au fost acolo să-mi asculte frustrările, dezamăgirile, și au reușit mereu să-mi umple golurile din stomac, ajungând în scurt timp, un trio aproape indestructibil.
Îmi amintesc și de prima ceartă, când a reușit să ardă ceva. Atunci am avut o discuție serioasă, și i-am explicat că-n casa mea nu se merge pe zicala: “arde tot ce prinzi”. Noi suntem gentlemeni, încălzim toate părțile, nu insistăm doar pe cele pe care ni se pune pata. A înțeles repede, și ne-am continuat viața fericită.
Astăzi, din păcate, încercând să-mi ofere un ultim mic dejun, și-a dat ultimul fum. Împreună cu prietenul tău cel mai bun, cuptorul cu microunde, o să te jelim mult timp de acum încolo.
Sper să ajungi în raiul electrocasnicelor! Rămas bun, prăjitor de pâine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s