Telecomanda

Se lasă seara, mănânci ceva, înainte să te bagi sub plapumă să adormi liniștit, te decizi să te uiți la televizor.
Te așezi liniștit, începi să vizionezi programul preferat, dar din când în când ești întrerupt ( cei cu vezica slabă, știu ), și trebuie să lași telecomanda și să te ocupi de treburile mai prioritare. Până aici, totul decurge normal, dar când te întorci, parcă telecomanda a intrat în pământ. ( probabil un grup de spiriduși ofticați că nu ai dat pe Capatos).
Din acest moment, totul se schimbă, îți accesezi cunoștințele despre criminalistică dobândite din “Criminal Minds” sau din cărțile Rodică-i Ojog Brașoveanu. Te întrebi ce ar face Melania în cazul ăsta. ( Probabil s-ar consulta cu Mirculică, dar pentru că n-ai un motan, decizi să mergi pe altă pistă).
Începi să crezi că e vina ta, tot felul de întrebări îți trec prin cap. ( Oare cu ce am greșit? Am neglijat-o? Ajung prea des beat acasă? Poate a fost răpită?).
După ce te excluzi de pe lista de vinovați, începi să interoghezi martorii. Întrebi sticlele de suc de pe masă, întrebi televizorul ( cu el pare să aibă o conexiune puternică), întrebi laptopul, dar nu primești nici un răspuns.
O senzație de neliniște te cuprinde, luciditatea scade, începi să cauți ca disperatul; te uiți sub pernă, te uiți sub canapea, te uiți chiar și-n cuptor, și-n frigider, dar nu găsești nimic. Încerci să te liniștești și te gândești la soluții. Dintr-o dată, o idee excelentă te lovește ( mai ceva cum e lovit un conducător de BMW când află unde-s semnalizările și la ce folosesc); trebuie să suni la poliție.
Continui pe pista asta și te uiți după telefon, când privirea ajunge la telefon, o senzație ciudată, de bucurie combinată cu gelozie, te cuprinde când urmărești ce se petrece pe masa ta. Telefonul tocmai invitase telecomanda la o plimbare romantică pe “faleza” mesei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s