Bicicliști vs restul lumii.

Merg cu bicicleta destul de des, depinde cum îmi permite vremea. Sibiul este destul de mic, și doar dacă lucrezi în zona vest și stai în zona est ( sau invers) se merită să mergi cu mașina. Altfel, e destul de ușor să alegi transportul în comun și dacă poți manevra o bicicletă e ușor să o conduci până la locul de muncă. ( în cazul în care vremea nu-ți permite, poți alege transportul în comun). Până acum au fost câteva sugestii din partea mea. Acum ajungem la subiectul care mă frustrează.

Dacă ți-ai luat o mașină, nu înseamnă că deții întreagă parte carosabilă. Partea demarcată cu portocaliu ( galben, sau orice altă culoare pe care nu o cunosc, dar îmi dau seamă că e diferită de culoarea asfaltului, și nu se continuă pe partea cealaltă a drumului, e pistă de bicicliști. ( pentru discromați)). Dacă ne uităm în dex, aflăm că bucata aia de asfalt e destinată oamenilor care merg cu bicicleta. Asta nu înseamnă că ai voie cu 2 roți pe pista de biciclete, nu înseamnă că dacă te parchezi cu 2 roți în parcare și 2 pe pista de biciclete ești parcat regulamentar. NU, înseamnă doar că ești un nesimțit care nu-și respectă semenii care încearcă să nu polueze orașul, să renunțe la mașină. ( Nu te gândi că ăla care e pe bicicletă nu merge cu mașina că e sărac, să-ți iasă din minte treaba asta).

Nesimțitule, dacă-ți pui mașina pe avarii, când parchezi pe pista de biciclete, nu ți-o face invizibilă. Te crezi în Harry Potter, și crezi că avariile-s o mantie? Nu-s, bă, tâmpitule! Dacă nu găsești loc de parcare în fața locului în care vrei să ajungi, caută altul până găsești și mergi pe jos! ( În Sibiu, ajungi în 45 de minute dintr-un cap în altul, deci, unde ai putea găsi loc de parcare să-ți ia mai mult de 10 minute?)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s