Luminița de la capătul zilei

isus-lumina-lumii

Luni, a fost o zi urâtă. A început să plouă torențial chiar înainte să plec de la lucru. Umbrela nu făcut fața, și în câteva minute am fost leoarcă. În  plus, în drumul spre casă, cu gândul mai mult la gropițe, am uitat de gropile de pe drum, și am reușit să vizitez câteva.

Ajuns acasă, istovit și ud leoarcă, m-a cuprins foamea. Lucru neobișnuit la mine, pentru că de obicei mă simt doar însetat. Pentru că problema trebuia să fie rezolvată, am zis să-mi pun la încercare din nou calitățile de master chef. Cum foie gras, caviar sau trufe știe cam toată lumea să gătească, m-am gândit să-mi prepar niște ochiuri a la Argi. Gălbenuș un pic moale, albuș un pic crocant, orice și-ar dori pe unul ca mine în bucătăria lui.

Tigaia a fost pusă pe foc, ouăle pregătită, din păcate, ploaia a întunecat casă și nu puteam să observ când delicioasa mâncare e gata. Întrerupătorul pentru becul din living părea prea departe, iar lenea mă ținea în loc, dar o simplă privire aruncată hotei mi-a arătat calea cea dreaptă, și am descoperit că hota este dotată cu lumină.

În câteva secunde s-a făcut lumină, și deja parcă-l auzeam pe Morgan Freeman:

– Argi, fiule, ești singurul care a reușit să găsească lumina Domnului, într-o hotă. O să-ți îndeplinesc o dorință, pentru că ai reușit să găsești calea către mine.

Dorința era deja în mintea mea, de câteva zile, deja mintea mi-a plecat spre clipele de fericire, până în momentul când picurii de ulei m-au tras de mână spre realitate.

PS: Ochiurile a la Argi au ieșit excelent, meritam toate șorțurile de la Master Chef, pentru a le duce la spălat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s