Despre prietenie

547301-b1566610-773e-11e3-98ae-18260220474f

Să nu înțelegeți că pentru mine, faptul că ești în poza pe care am atașat-o articolului, asta înseamnă prietenie. ( E o poză perfectă de facebook, dar pentru mine, pozele în care ies foarte bine nu contează prea mult, contează cine e cu mine).

Primul paragraf, a fost cam plictisitor, acum vreau să intru în substanța prieteniei, și la ce mă aștept de la prieteni. ( Mi-am ales prietenii perfect, sunt exact ce mă aștept de la ei.).

Ce înseamnă prieten? Înseamnă omul ăla care te cunoaște, și-ți spune de hibele pe care le ai, fără teama că o să-l tai de pe lista de prieteni, că aveai altă părere decât el.

La discuțiile de la bere, despre discuția dacă numerele reale sau numerele naturale sunt mai multe, îți dai argumentele ( chiar dacă ești mai mult de acord cu ce zic ei), dar de dragul discuției, și să vezi argumentele inteligente,  nu ai cum să te superi pe ei, că nu te rănesc cu absolut nimic. Ești conștient că ți-ai ales prieteni cu un anumit grad de inteligență și încerci să-i scoți din cutia științifică, să-i duci spre discuția abstractă. ( Ăsta e mai mult pentru noi, și pentru cei care știu matematică, deși la final o reieșit că eu mi-am luat bacul la mate, dând șpagă).

Astea-s oricum discuții de bere, când oricine poate propune un subiect pe care poți argumenta, și până la urmă nu se ajunge la un consens, dar pe baza argumentelor fiecare își face o părere.

De prieteni din ăștia nu e greu să faci rost, trebuie doar să-ți dai seama cu cine poți discuta pe anumite subiecte și apoi să-i chemi la bere.

Partea bună, la prietenii mei, e că au deja prima parte, și au dezvoltat și partea a doua.

Ce înseamnă  partea a doua?

E partea aia când ești prea implicat sentimental, și nu mai gândești. Partea când ești într-o iluzie, și nu mai poți ieși, pentru că dacă ieși, te doare de te caci pe tine.

Aici intră prietenii tăi, și știu că e inevitabil să ajungi la rana aia, dar că trebuie să se alinieze planetele, ca să-ți dai seama, că ei nu vor să-ți spună adevărul, pentru că ești vulnerabil, și e posibil să reacționezi total diferit, și să-i tai de pe lista de prieteni.

Aici ești cumva rănit, sau aproape de a fi rănit. Nu vreau să am prieteni, care-mi masează piciorul înainte de a fi rănit, și apoi doar pupă să treacă. Vreau să am prietenii ăia care dacă văd că am o rană, se pișă pe ea( să o dezinfecteze), apoi dau cu spirt ( la fel ca mai înainte, dar te ajută la cicatrizare), să usture rana maxim, dar să se vindece mai repede. Ăștia-s pentru mine prietenii adevărați!

PS: Eu consider că îi am, depinde de voi, pe cine considerați prieten adevărat, pentru că eu sunt stăpân doar( decât) (poate mă citesc și bucureșteni) pe viața mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s