Vama Veche, ediția 2017, partea I

vama-veche

Pentru că anul trecut, ne-a plăcut mult în Vamă, am decis să mergem și anul acesta să încercăm să înnodăm o tradiție. 4 crai și o crăiasă, ne-am îmbarcat în autocar, și duși am fost.

Drumul:

Pentru că anul trecut am ales trenul, și era să ajungem în Vamă, în 2017, anul acesta am ales autocarul. Am fost foarte încântați că pleacă la ora 22, și o să avem timp de un somn bun până-n vamă.

Ne-am urcat în autocar, ne-am luat locurile, 2 cu 2, dar cum eram 5, Jonas a nimerit lângă un bătrânel care s-a băgat repede-n vorbă, să ne întrebe unde mergem. Am răspuns în cor, că ne dăm jos la Mangalia, iar el ne-a informat că se dă jos la Constanța. Informație irelevantă, în momentul acela, dar timpul ne-a dovedit că ne-am înșelat.

După un timp, de la plecare, când toți ne foiam, ca să găsim o poziție bună să dormim, a început concertul. Domnul din dreapta lui Jonas, putea să facă și invidios chiar și un solist de heavy metal, cu grohăitul lui. Am tot sperat că se oprește, dar din când în când schimba tempo-ul, și ne-am dat seama că e de fapt un recital. Pe tot drumul până la Constanța, am stat numai ochi și urechi la actul artistic. ( Am fi închis ochii, dar ne cam fâlfâiau pleoapele de la sforăit-ul domnului). Cam tot autocarul era în delir, la auzul acestor sunete mirifice. Două doamne în vârstă, erau topite după vocalistul nostru, și pentru că acesta nu observa cât de topite sunt după el, au decis să-i spună șoferului să oprească aerul condiționat.

Tot concertul a durat până la Constanța, când artistul nostru, s-a hotărât să ne părăsească, iar noi în sinea noastră, l-am însoțit cu un ropot de aplauze.

Ajunși în Mangalia, fără fundalul sonor, am luat un microbuz, spre destinația noastră, Vama, locul spiritelor libere.

Drumul nu a durat mult, și ne-a costat 4,5 lei. Când am coborât, am plătit cei 4,5 lei, și mă așteptam să primesc un bilet, să-l adaug la colecția mea de bilete, dar acum înțeleg când de greu le e filateliștilor să găsească timbrele rare, pentru că în Vamă, nu doar spiritele sunt libere, ci și banii, care sunt eliberați din chingile TVA-ului.

Va urma! ( Probabil după un somn bun).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s