Vama Veche, ediția 2017, partea III

ozn_article-main-image

Am revenit cu partea a 3-a, după o scurtă pauză de GoT. Pentru că sunt un om simplu, dacă-mi dai o bere-n mână, îmi pui umbră deasupra capului, muzică bună-n urechi, un subiect de conversație, și-mi pui marea-n față, eu sunt mulțumit. ( Dacă mai pui și o femeie pe gustul meu, în dreapta sau în stânga sunt chiar fericit).

Pentru partea din paranteză, am început să lucrăm, în câteva seri la Stuf, fiecare din nou pe stilul lui. La început am încercat la comun, văzând groapa lăsată liberă de Puștiu, când s-a ridicat, ne-am hotărât să o folosim drept momeala, și să vedem ce pică. Dacă era băiat, pentru Clau ( răutăcioșii au spus că, ar trebui să-l împart cu ea, dar nu-i nimic că mă răzbun), dacă era fată, dădeam cu banul. Eram ca niște ruși la pescuitul la copcă, doar că în loc de vodka, aveam jager. Inspirați de prietenul nostru proaspăt îngenuncheat, ne-am hotărât ca în cazul în care o fată o să cadă-n groapă, să o lovim în moalele capului cu un inel. ( Inelul de la sticla de bere, dar nedesprins de sticlă).

După un timp, în care nu a picat nimic, am încercat fiecare pe cont propriu.

Primul dintre noi, Jonas, afectat un pic de aburii alcoolului, după ce a reușit să încropească un cerc mare, încercând să danseze, a fost contactat de extratereștrii, care i-au activat curajul de a se băga în seama cu fetele. După ce a fost refuzat de vreo 3-4 fete, nefamiliare cu limba extraterestră,  a încercat o nouă tehnică. Și-a adus aminte cum a cucerit-o Tarzan pe Jane, și a încercat să ia o fată pe sus, să o ducă în cercul lui, dar cei din navă nu s-au mișcat prea repede, pentru a-i ridica în navă, să ajute la înmulțirea lor, iar aceasta a scăpat. Totuși, la discuția de dimineața, am decis cu toții în cor, că pentru efort, poate să le treacă la futute, și să-l numim Eroul din Vamă.

Alexei și Puștiu, au mers cam la pachet. Au activat mișcările de dans, corzile vocale, jovialitatea și au reușit să împrăștie prin zonă bună dispoziție, la fel cum făceau Hansel și Gretel. Firimiturile de bună dispoziție, au atras 2 străini. În prima seara Carlos (Costa Rica), a doua seară Benjamin(Chile). Carlos cred că a rămas impresionat de Jonas, a fost pentru prima oara când vedea un om care comunică cu extratereștrii.  În rest, mai nimic notabil din partea lor.

Clau, ne-a avertizat din prima, că trebuie să o ajutăm unul înalt, frumos și atletic, ca Anthony Joshua. ( Unu din ăsta nu prea avea loc în groapa noastră).

Bronzată până la ultimul por, a plecat cu “body & soul”, ca felina după pradă. Cum vedea câte unul mai înăltuț, cum ne trăgea în zonă să dansăm lângă el, să o observe. Din păcate, erau cam toți luați. Totuși, nu avea să fie dezamăgită. Benjamin, cel de care v-am spus că a ajuns prin grupul nostru, un cățeluș de 17 ani, a început să adulmece felina, și să o urmărească peste tot. Pentru că, dacă vrei să cauți un Brad Pitt, trebuie să fii o Angelina, felina noastră s-a decis să adopte tânărul minor.

Până la urmă, la răsărit, tot Puștiu a fost cel care a fost lângă ea. Poate că nu trebuie să cauți acul în carul cu fân, pentru că acul e deja în mâna ta, dar cine sunt eu să-mi dau cu părerea.

Acum să vorbim și despre prostia mea. Am ieșit și eu la agățat, cu armele din dotare. Principala mea arma, privirea pătrunzătoare care-ți gâdila sufletul. Am început să mă uit în jur până am văzut-o. Era superbă, un păr albastru ( sau mov, sau magenta, sau violet), un chip care mi-a ținut privirea prizonieră minute întregi. ( chiar ore). A început jocul de priviri, iar la un moment dat, am simțit că s-a realizat conexiunea. Din păcate, am căutat-o cam toate zilele cu privirea, și mereu am găsit-o, dar boala numită “low self esteem” a lovit din nou, și mi-a paralizat picioarele.

Nimeni nu a reușit să aprindă focul pentru grătarul, pe care să punem fructele iubirii, dar rămânem cu distracția și cu promisiunea că la anul vom fi din nou prezenți la ediția 2018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s