Politica rescrie cărți

guestbook-97999_960_720

Evenimentele de pe scena politică, din ultima perioadă, au dus la parodierea unor cărți cunoscute:

(O) Mai trăi?!(mult) – după cartea lui Eli, o carte despre Ili. Cartea nu este terminată, dar să sperăm că, în curând, se va duce spre lumină.

Olguța, de 2 bani! – o carte despre calitățile profesionale ale unei distinse doamne, care au ridicat-o de sub masă, direct în scaunul de ministru. O cerere, pentru O M(ul care vrea să mai rămâne în)UE la vrac. Doar de 2 bani am mărire, doar să o puneți puțin pe limbă.

Oaia cu 2 miei – carte rescrisă de nea Petrică

Jurnalul avocatului miop – în această carte se va dezvălui mare mister: Cu ce ochi s-a uitat ciorbistul la legi?

Răsșcoala – după Liviu Pop, adio școală.

Fata babei și fata moșului… la primărie – carte încă neterminată, baronii locali încă scriu de zor la ea, inspirați de una din principalele porunci: “Eu sunt domnul D.-ul tău, să nu ai alți mustăcioși în afară de mine”

Călin, file din areste –  (Da, știu că aresturi e pluralul, dar să o lăsăm ca o licență poetică). Cartea este în lucru, momentan este doar coperta, și așteaptă ca autorul să fie lovit de inspirația divină, care se pogoară asupra lui, sub forma razelor solare, care se strecoară printre zăbrele, și activează nasturii de la noua lui pijama în dungi.

La scăldao  – Și această carte este încă în lucru, așteaptă ca un anumit domn, să fie prins cu ușa, să vadă că nu mai are cum să scape de justiție și să emigreze. O să fie o coproducție româno-portugheză

Toate pancartele sus – o carte a cărei pagini sunt scrise, încontinuu, de oamenii din statul paralel, unde se muncește și se pune preț pe cinste. După orele de muncă, încă mai au puterea să ridice pancartele pentru a reuși să rescrie ultima carte:

Protestul de adio –  este o utopie, ar trebui să fie partea a doua a cărții de mai sus, cartea care va aduce “happy-end-ul” mult așteptat.

Cam atât pentru primele ediții, vă las și eu cu o scandare: La librărie! Cu proștii, la librărie!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s