Cu verdele-n sus!

CuverdelenSUS

Nu e o postare despre cum am fumat ceai de rabarbură, e despre o acțiune inițiate de niște oameni faini.
Sâmbătă, împreună cu câțiva prieteni, am fost să dăm o mână de ajutor la plantarea unor copaci. Nu am făcut-o pentru că-s un om altruist, am făcut-o pentru că-s egoist, și am vrut să fac un pic de mișcare, să nu mai zac după beția de vineri seara.

Acțiunea a avut loc la Arpașu de Jos. Au fost închiriate 2 autocare pentru transport, dar au fost și oameni care au venit cu mașina. Am fost lăsați la vreo 3 km de terenul unde trebuia să împădurim. Până la teren am fost nevoit să fac câteva sărituri de căprioară, pentru că terenul era îmbibat cu apă, și am fost prea leneș ca să merg să-mi cumpăr o pereche de cizme.

Ajunși acolo, ne-au fost date ustensilele de care aveam nevoie pentru a planta copăceii. Nu mai pusesem mâna pe o cazma(hârleț) de câțiva ani, dar am reușit să-mi intru repede în ritm. Împreună cu un prieten, am reușit să plantăm vreo 20 de copăcei.

Au fost peste 200 de oameni, care au dat o mână de ajutor la plantarea a 2500 de puieți, oameni faini, muncitori. E o acțiune pe care aș vrea să o repet pe viitor, pentru că m-am simțit foarte bine.

Se spune că în viață trebuie să construiești o casă, să plantezi un copac și să faci un copil.

Primul pas a fost făcut.

Cam atât am vrut să vă zic, nu vreau să lungesc prea mult postare. O să las aici link-uri către site-ul și pagina de facebook a celor care organizează astfel de evenimente, poate vreți și voi să scăpați de câte o mahmureală.

http://verdelesus.ro/

https://ro-ro.facebook.com/verdelesus/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s