De ce PSD( Plătim Statul Degeaba)?

N-am găsit un titlu mai bun. Am vrut să scriu de ceva vreme despre ce se întâmplă prin România, deși nu-s o persoană avizată.

Toată lumea, mai puțin cei care au votat PSD, știu că Dragnea e un infractor. Pentru că și cei din PSD știu că e infractor, dar continuă să-l țină-n brațe, mă face să mă gândesc câți din interiorul partidului au comis fapte penale, pentru că altfel nu-mi explic de ce nu-l dau jos, și încearcă să guverneze, asta în cazul în care se găsesc ceva oameni competenți acolo. Pentru cei care încă nu cred că e infractor, vă întreb câți oameni cunoașteți care au ajuns prin muncă cinstită la averea și proprietățile lui Dragnea? ( Sau credeați că au fost donate de locuitorii din Teleorman, ca să-i reprezinte în Parlament? La final o să fie și un filmuleț despre asta. )

De ce s-o ajuns aici? Pentru că PSD are cam același număr de votanți. Da, ăia care cred că există statul paralel, ăia care se uită sub pat înainte să se pună la somn, de frica lui Kovesi sau a lui Soroș. Sunt votanții care habar nu au ce e aia deficit ( e aia când cheltui mai mulți bani decât ai. Ca și cum te-ai împrumuta până la salariu, dar la salariu îți dai seama că nu ai de unde să-i dai înapoi, și te împrumuți din nou, și totul devine un cerc vicios și gaura se adâncește), ce e aia inflație ( e atunci când cresc cam toate prețurile) sau ce e aia RoBor. ( Nu e un  robocop miruit de preoții de la catedrala mântuirii neamului, e ăla care crește ratele românilor la credite. Da, la credite, că nu au fost la fel de deștepți ca Liviu să strângă bani din muncă cinstită și să-și ridice conace.)

Și da, există stat paralel, e statul în care o linie vrea oameni cinstiți și competenți în funcții, iar linia paralelă vrea ca justiția să fie pusă cu botul pe labe, și oameni de partid în funcții; e linia oamenilor care muncesc și pompează bani pentru cei din linia paralelă care așteaptă doar măriri, și să pice banii din cer. ( Apropo, spuneți că luptați împotriva “abuzurilor” făcute de justiție. Nu vi se pare ironic, să luptați împotriva abuzurilor, folosind abuzul pentru a aduce oameni la miting?).

Ăștia sunt cei care votează cu PSD, oameni pe care nu ai cum să-i convingi că PSD-ul greșește. Și dacă nu  le convine ceva: “Chiar dacă nu fac nimic, votăm cu ei că-s ai noștri!”. O să vă las un filmuleț la sfârșit să vă dați seama de ce nu pot fi convinși că PSD e rău.

Oamenii ăștia merg mereu la vot, nu stă nimeni acasă, și votează cu PSD. Nu ne convine, asta e, e dreptul lor, și și-l exercită, chiar dacă eu cred că suferă de Sindromul Stockholm.

Cam atât despre ei. De ce nu au votat mai mulți tineri?

Pentru că nu-s mulți care știu că alegerile parlamentare îs mai importante ca cele prezidențiale. Pentru că PSD a venit cu un program de guvernare ( chiar dacă nu au făcut mai nimic pentru noi), dar au venit cu o fițuică pe care au fluturat-o în fața oamenilor. Nimeni nu a venit cu o alternativa, nici măcar, acum, când s-a depus moțiunea. Până nu se văd  mai multe mișcări din partea opoziției, nu prea avem ce să facem, pentru că nu se văd alternative. Când o să se vadă ceva mișcări, poate transformăm “plimbările” de seară, în ceva mai energic, poate cu un “cuba libre” în mână, pentru că nici UE nu pare să poată face mai mult, pentru că țările din jurul nostru deja merg spre un comunism modern, spre care ne îndreptăm și noi.

România liberă!

Acum filmulețul:

 

Unul despre cinstea lui Liviu:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s