Fișic medical!

bani-stetoscop-620x330

 

Fișa medicală pentru permisul auto a devenit un fișic medical. Dai banul, primești fișa medicală. Mă mir că nu a ajuns să se facă online, plătești online, răspunzi cu nu la toate întrebările și primești fișa pe mail.

Au trecut 10 ani, de când mi-am făcut permisul, și trebuia să obțin fișa medicală, pentru a-l reînnoi. La clinica din apropiere de locul de muncă, au program o oră, în 3 zile diferite ale săptămânii. Am fost într-o marți când aveau program de la 16 la 17.

Ca orice om, am crezut că asta înseamnă că doctorii vin la 16 și pleacă la 17, dar se pare că e la fel ca la prețurile “de la”, unde nu găsești produse la prețul de la care pleacă, așa că am intrat în primul cabinet pe la 16 și 10.

După ce am trecut prin vreo 3 cabinete, în care doar răspundeam cu “nu” la întrebările lor, am ajuns și la cel de oftalmologie. Pentru că eram mulți, doamna stătea cu ușa deschisă și ne chema pe rând, 2 câte 2. O mână la stângul, ce vezi?, o mână la dreptul? ce vezi?. Standard.

Un domn pe la 50 de ani, răspunde “3”.

Doamna: E “5”!

El: Ah, și 5 am vrut să zic.

Și gata, toată lumea mulțumită, ștampila pusă, ești apt. Nu o mai încercat să-i arate o altă cifră, ceva, să-și dea seama dacă omul vede bine, sau poate nu știe cifrele. Nu prea sunt limite de 30, să meargă cu 50, deci bănuiesc că e ok omul.

Am urmat și eu. Îmi arată bulinele cu numere, și îi spun că nu văd numerele, că-s discromat.

Păi, sunteți șofer sau acum faceți permisul?

Eu: Sunt șofer de 10 ani.

Legislația nu interzice oamenilor ca mine să-și ia permisul, dar se mira ca am permis, în schimbul omul care nu vedea, era ok. Se pare că e mai grav să nu diferențiezi roz bonbon de fucsia, decât să nu vezi la distanță. Dacă se întâmplă un accident, și o mașină pleacă de la locul accidentului, și eu spun că mașina era de culoare roz sau un fel de roz, cu nr XX53XXX, nu o găsesc, dar dacă omul spune că era fucsia și numărul 5 sau 3, sau 3 sau 5, sigur o găsesc mai repede.

Oricum se pare că am trecut, și doamna a vrut să mă lămurească  la final.

Ea: Aveți copii?

Eu: Nu.

Ea: Dacă o să aveți copii, nu o să sufere de discromatopsie. ( Wow! Și eu care nu m-am gândit să fac copii, că poate trec și ei prin chinurile astea cromatice, care nu te lasă să dormi noaptea. Așa că: Baby, I`ll put a baby in you! e  iar pe masă. )

Un doctor nu era la cabinet, așa că, răspunsul dat fetelor de la recepție la întrebarea: ” pentru ce categorie”, era de ajuns pentru a trece testul ORL.

Totul s-a terminat rapid, chiar dacă nu toți doctorii au fost la cabinet la timp, și se pare că toți cei de acolo vom fi pe stradă!

PS: Nu vă luați mașini prea colorate, că poate o să fiu prea concentrat să-mi aflu ce culoare e, și o să uit să frânez!

Fucsia fie cu voi!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s