Aveți 5 minute să vorbim despre Dumnezeu?!

IMG-20180910-WA0004.jpeg

Ieri, am deschis ușa oamenilor care veneau cu ideea de a avea 5 minute să vorbim despre Dumnezeu.

Accept pe toată lumea, și nu vreau să-mi bat joc de alte religii, ținând cont că eu sunt trecut la ortodocși, deși mi se pare cea mai plină de sânge religie.

Acum nu vreau să vorbim de religie, sau de  apartenența oamenilor la un anumit tip de organizație religioasă. Nu-mi pasă, eu cred că există un creator, care poate a murit sau nu, și dacă nu a murit, nu-i pasă de nimeni individual, îi pasă ca lumea ca pământul să meargă mai departe. ( dinozauri – oameni – alte specii).

Vreau să răspund la întrebările puse pe verso, din punctul meu de vedere.

  1. Care este sensul vieții? – Sensul vieții – spre moarte, nu prea ai cum să o dai la întors. Poți să mai prinzi un sens giratoriu, în care să stai mai mult timp, dar tot acolo ajungi. Contează doar dacă lași ceva urme de frânare din care să învețe cei care vin după tine.
  2. Este vinovat Dumnezeu pentru că suferim? Indirect da, dacă e să filozofăm. Fiecare părinte este într-o mică sau mare măsură vinovat pentru suferința celui pe care l-a creat. Dacă nu ar fi fost creat, nu știa ce e aia suferință. Dacă vrem să o dăm pe discuția cu biblia, e vinovat 100%. Cum de ce? Nu e atotștiutor, atotmilostiv și atotputernic? Adică-i știe pe toți cei care suferă, se îndură de cei care suferă și face ca suferința să dispară. ( vin și cu citate din biblie dacă e nevoie).
  3. Ce se întâmplă cu noi când murim? – Suntem băgați în coșciug sau incinerați, și apoi suntem uitați. Game over. Și dacă nu crezi că e game over, și te gândești că faci lucruri bune, doar cu speranța că o să ajungi într-un loc mai bun, și nu că așa simți, atunci înseamnă că nu ți-ai trăit viața, și că nu faci lucrurile din suflet, ci doar că tu crezi că există răsplată. Ești sigur pe ce o să vină? Nu. De ce nu faci ce simți cât trăiești viața asta. ( a câta, nimeni nu știe).

One thought on “Aveți 5 minute să vorbim despre Dumnezeu?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s