Oameni noi în politică!

O mână de oameni au venit cu o inițiativă: https://oameni-noi.ro/initiativa/ . Propunerile lor mi se par de bun simț, așa că am început să strâng semnături ca inițiativa să meargă mai departe. Cu ajutorul prietenilor, colegilor, familiei, am reușit să strâng ceva semnături, pe care le-am depus azi la reprezentanții RO100 Sibiu. ( Dacă locuiți în Sibiu sau treceți prin Sibiu și vreți să semnați mă puteți contacta pe facebook https://www.facebook.com/argintaru.ionel ).

Am început să strâng semnături și să mă implic în astfel de acțiuni pentru că-s sătul de lipsa de competență, inteligență și integritate a celor care ne conduc acum. Avem nevoie de o clasă politică nouă.

Cei de la RO100, când au văzut că m-am mobilizat, m-au invitat la întâlnirea lor săptămânală. Luni o să fie prima întâlnire la care particip. Nu știu cum o să fie, nu știu să fac politică, dar simt că e de datoria mea să încerc să schimb ceva, nu doar să mă plâng că totul merge pe dos și să mă ascund sub: “asta e, bag pl, plec!”.

Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș, sunt oamenii din politică, care m-au impresionat într-un mod pozitiv. Niciunul din ei nu pare că ar fi vrut să facă politică. Par doi oameni care au vrut să facă ceva pentru alți români, și au ajuns la concluzia că dacă ar repara sistemul, ar putea ajuta mai mulți oameni.

Schimbarea începe cu fiecare din noi. Fiecare e dator să facă ceva pentru a aduce țara pe un drum mai bun. Asta nu înseamnă neapărat să te bagi în politică. Poți face asta și dacă:

  • mergi la vot
  • nu arunci gunoaie pe unde te taie capul
  • nu te comporți în spațiul public, de parcă doar tu contezi
  • nu dai muzica la maxim la 2 noaptea
  • nu turezi mașina la 2 noaptea
  • nu arunci căcatul câinelui de la etaj
  • nu te piși în lift
  • nu bați clopotele ca să se audă de la 15km. ( Și lista poate continua)

Ai de ales ca român: pleci, ajuți la schimbare sau doar rămâi. ( lucru care oricum ajută țara, dacă nu ești asistat social sau pensionar) ( Am fost un pic cinic aici)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s