Lets do it!

Ieri am fost la “Lets do it”, cu încă 2 prieteni. ( un băiat și o fată). Locul în care am ales să facem curat a fost Râu Sadului.

Când am ajuns, am fost întâmpinați de viceprimar, și invitați să mergem în curtea școlii. Acolo erau peste 30 de copii alături de câțiva dintre profesorii lor, care așteptau nerăbdători să înceapă acțiunea. Acolo mi-am dat seama prima oară cât de mult respectă copii cuvântul profesorului. De câteva secunde a fost nevoie de formarea unui șir indian după terminarea: “Puteți face un șir indian, ca să meargă mai repede semnarea contractelor de voluntariat”.

După semnarea contractelor, ne-am împărțit în 2 echipe, o echipă care să facă curat până la “Valea lui Ivan”, alta până la Albota.

Pe drum am văzut cât de harnici și de respectuoși sunt copiii. (Erau doar elevi din clasele 1-8). Mereu vorbeau cu noi, folosind pronumele de politețe, când vorbeau cu învățătoarele și profesoarele, erau mereu: “doamna-n sus, doamna jos.”

Am mers împreună cu ei, vreme de câțiva kilometrii, și nimeni nu a zbierat, a urlat, a vorbit urât, a ieșit din rând, fiecare își vedea de treaba.

Au fost copii care au găsit, o broască și-un miriapod, și au chemat tot grupul să le vadă, pentru ca apoi să le depoziteze în cutiuțe, ca să le ducă la școală, pentru ora de biologie.

La întoarcere, am mers vreo 2-3 km pe jos, până la autobuzul școlar. În fața noastră era Doamna cu 5 fete. Nu prea-ți dădeai seama că e profesoara lor. Discutau ca și cu erau un grup de prietene bune. Mai în fața  erau 2 copii de 8-9 ani, care se țineau de după gât, ca doi prieteni de o viața.

O fost o alegere excelentă, să  mergem la Râu Sadului. Uitasem de căldura cu care te primesc oamenii de la sat, de legăturile de prietenie sinceră care se leagă acolo, de influența profesorului, de entuziasmul de pe chipul copiilor când găsesc/învață ceva nou.

Ne-am întors de la Râu Sadului, pe Valea Sadului, pe la Lacul Negovanu, și am ieșit la Păltiniș. Drumul e prost, dar priveliștea e superbă. O să pun vreo 2 poze, nu am făcut prea multe cu telefonul din dotare, au rămas clasate doar în albumul din mintea.

Lets do it, înseamnă să lași aceste frumuseți fără gunoaie prin jurul lor. Nu e neapărat nevoie să aduni după alții, e nevoie să aduni după tine.

Schimbarea începe cu tine!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s