Goana după Crăciun!

craciun-mos-craciun-brad-465x390

Goana după cadouri începe încă din noiembrie. Toată lumea e pe site-urile de cumpărături online sau în mall-uri pentru a cumpăra câte ceva. Mulți nu au nevoie de acel ceva, ceva-ul vechi funcționând perfect, dar parcă asta-i face să simtă că vine Crăciunul. Trebuie să ai ceva nou, să fii în rând cu lumea.

În toată goana asta, mulți uită spiritul Crăciunului. Momentul ăla când ar trebui ca lumea să fie relaxată, deschisă, fericită, bucuroasă. În schimb, toată lumea e într-o continuă alergare pentru a ajunge la ceva-ul pe care cred că și-l doresc. Toată lumea e nervoasă-n trafic, apoi se îmbrâncește-n mall pentru a ajunge la magazinul preferat, pentru ca apoi să se rățoiască la cel care lucrează pe raion, și e copleșit de fluxul mare de oameni. După ce reușesc să-și cumpere, ajung acasă cu lucrurile noi, stau în starea de entuziasm câteva minute, apoi aceasta dispare, și se întorc la încruntarea de zi cu zi.

Totul pentru un ceva de care nu ai neapărată nevoie.

Mai sunt și ieșirile la târgul de Crăciun. În mod normal e momentul în care să te bucuri de timpul petrecut alături de prieteni și/sau familie, dar reușim să stricăm și momentul ăsta. Nu mergem să ne bucurăm de ce găsim acolo, mergem să ne plângem iar de aglomerație, nu mergem să ne bucurăm de ce e făcut bine, mergem să criticăm și să ne plângem de ce nu a ieșit cum ne doream noi.

Am uitat să fim bucuroși și să ne bucurăm de fiecare lucru mărunt, acum sunt doar critici și cinici.

Goana după Crăciun a început!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s