Bondărel și bucuriile iernii!

bondarel_si_bucuriile_iernii_01_1

Astăzi, a sosit vremea să ies din hibernarea în care am intrat de când a început concediul. Am avut un motiv serios, a venit nepoată-mea în țară. ( A venit de luni, dar eu sunt mai încet, și îmi aștept liniștit momentele pe care le pot petrece cu ea). Am fost avertizat de acum câteva săptămâni să nu vin să o văd fără cadouri.

Așa că, mi-am luat cadourile ( cărțile pe care i le-am cumpărat cadou, pentru că știe că-s unchiul cu cărțile), și am plecat la drum.

Pentru că am hibernat destul, am mers pe jos. Pe drum, am observat ceva, că oamenii mai în vârstă erau de mână pe stradă, plimbându-se și zâmbind, în timp ce tinerii erau în spatele volanului și-și făceau urări acompaniați de claxon.

Ajuns la ai mei, am văzut că-s toți acasă, ne-am îmbrățișat, dar nu m-am așezat la masă până nu i-am dat cadoul nepoatei. Încă e rușinoasă când mă vede, dar a fost încântată de cadouri, și după câteva minute, i-a trecut pofta de mâncare și rușinea și m-a dus în dormitor, că vrea să-i citesc o poveste.

Am început să-i citesc povestea lui Bondărel. Deși povestea e scurtă și frumoasă, a durat ceva, pentru că am fost nevoit să trece peste multe “de ce-uri?” și “asta cine e?”. Am avut câteva discuții memorabile, dar cea care mi-a plăcut cel mai mult a fost:

– Ăsta cine e?

– E, Omiduță. E mare, la fel ca tine.

– Eu nu-s mare!

– Dar cum ești?

– Sunt un pic mare!

Așa am aflat că nepoata mea e un pic mare.

După povestea lui Bondărel, am trecut la “Isteț de mic”. Am început să lipim autocolante, să numărăm, și apoi să desenăm. La desen, am văzut că seamănă cu unchiu, și probabil, când o să se facă mare, o să câștige un joc de Activity, doar dacă nu nimerește niciodată pe desen.

În jurul nostru erau: mama, tata, soră-mea și cumnatu-meu, și atunci mi-am dat seama de frumusețea finalului cărții: “Bondărel: Mi-am dat seama ce înseamnă bucuria Crăciunului. Poate nu avem bradul pe care ni l-am dorit, poate nu avem fursecurile pe care ni le-am dorit, poate nu avem discursul pe care ni l-am dorit, dar suntem toți aici și asta e tot ce contează”.

Sărbători fericite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s