The boy who harnessed the wind

N-am mai scris de ceva vreme, pentru că nu am mai avut nimic interesant de spus.

Acum vin cu o recomandare de film, și cu un mic text.

În filmul ăsta o să vedeți cât de importantă e educația și cum poate să ajute. Da, în Malawi nu aveau prea multe lucruri care să-i distragă, și era greu să faci rost de bani pentru studii. În țara noastră, avem acces la educație, avem access la orice informație dorim, folosind internetul. ( Da, poate să fie folosit și cu folos, nu doar pentru a da scroll pe facebook).

Idee pe care vreau să o transmit, ar fi să încerci să plantezi sămânța curiozității copilului tău, să-i arăți cât mai multe lucruri, să vezi ce-l atrage, pentru ca apoi să-l înveți cum să afle mai multe despre cum ar putea să se îmbunătățească. Să-l sprijini mereu când încearcă ceva nou, și să te aștepți ca la un moment dat să fie mai deștept decât tine. Cam atunci ți-ai atins scopul. Du-l în lume, nu-l mai lăsa închis în casă. Arată-i cât mai multe lucruri din lumea largă, pentru că atunci când e mic, asimilează lucrurile mult mai ușor. ( Da, nu-s îndreptățit să dau sfaturi, pentru că nu am crescut un copil, deci nu trebuie să mă crezi pe mine pe cuvânt, așa că poate te ajută mai mult filmul ăsta).

( Sunt mai multe lucruri de învățat din filmul ăsta, dar asta mi se pare că e cea mai importantă idee pe care o transmite filmul. )

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s