A cui e vina?

Am urmărit reportajul de la recorder cu lacrimi în ochi.

În video, un tânăr încearcă să discute cu un om mai în vârstă. Cred că asta e cea mai bună cale. Să discutăm cu lumea, să argumentăm, să contraargumentăm, și dacă nu ajungem la aceleași concluzii, asta e, rămânem tot oameni, indiferent de culoarea politică. Nu cred că ne ajută: muie vouă! Ba nu, muie vouă! Ești prost! Tu ești de 2 ori mai prost! Tu ești de un infinit de ori mai prost! Nu mai suntem copii să terminăm așa o discuție.

Mai e un domn, care zice că el o fost la vot. Prin comunicare și prin mers la vot se poate schimba ceva. E o țară democratică, toată lumea cu drept de vot, poate să pună ștampila pe cine vrea. Acolo se face diferența, cine are cele mai multe voturi câștigă. Dacă-n ziua votului nu ai chef, sau pleci în concediu, nu prea mai dreptul să te revolți. Nu poți să zici că-ți pasă de țară. La vot trebuie să mergi în secția de votare, nu poți folosi facebook-ul pentru asta.

Aș vrea să vă gândiți la oamenii de la țară. Pe ei nu-i interesează robor-ul sau inflația. Pe ei îi interesează doar cu ce vine poștașul. ( alocație, pensie…). Oamenii importanți pentru ei sunt primarul și popa. Primarul intră în partidul care are șanse mai mari de câștig, ca să poată atrage fonduri pentru comunitatea lui. Ei merg unde-i cheamă primarul, nu că susțin un partid, ci “să ne punem bine cu primarul. ne mai ajutăm și noi”. ( cum zice bine un domn din filmuleț).

Când mai mergi la țară, stai la o discuție cu oamenii din sat. Ascultă-i bine, apoi încearcă să le răspunzi întrebărilor, să le explici implicațiile, să le dai argumente, să le dai soluții. Încearcă să le arăți că nu pot să creadă tot ce apare la televizor. Dacă rămân cu aceeași idee, asta e, rămân tot oameni muncitori, dar care nu gândesc ca tine pe un anumit subiect. ( Ai avut discuții între prieteni, când o fost referendum-ul Coaliției pentru familie? Așa-i că nu ați fost toți de acord să votați la fel? Ați rămas prieteni, nu? )

Haideți să înlocuim ura, cu comunicarea! Haideți să ne eliberăm de frustrare, făcând  mișcare până la secția de votare.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s