Experiența ShoeBox By WeHelp!

Când m-am înscris să fiu voluntar, nu aveam așteptări, nu știam ce oameni o să întâlnesc sau cum o sa fie experiența, am fost împins doar de dorința de a ajuta.

Așa am ajuns să cunosc niște oameni minunați, dedicați, oameni care dau din timpul lor, pentru a aduce un zâmbet unor copii. Pentru a vedea zâmbetele copiilor, pentru a vedea ce bucuria a adus cutiuța de pantofi pe care ați adus-o, puteți urmări pagina asociației https://www.facebook.com/www.wehelp.sibiu.ro/?ref=br_rs.

A fost o echipă faină de voluntari, care a stat în frig, la căsuță pentru a prelua cadourile, pentru a le verifica, a le sorta pe categorii de vârstă. Oameni care au depus mult efort pentru ca această nebunie frumoasă să se întâmple. Ce a fost și mai frumos, a fost că efortul lor a fost combinat cu efortul altor oameni, care au fost să cumpere lucrușoare pentru copii, care au lucrat la cutiile lor pentru a le aduce la căsuță. Efortul ăsta combinat a dus la crearea a 2500 de cutii, 2500 de zâmbete.

Au fost experiențe foarte frumoase la căsuță. Au fost emoții plăcute când am văzut părinți care au venit cu copiii lor, și i-au lăsat pe ei să predea cadoul, pentru a învăța de mici să dăruiască.

Am fost și 2 zile la distribuit cadouri, am intrat în câteva clase pentru a vedea bucuria copiilor, nu am vrut să intru în prea mult, ca să nu mă las copleșit de emoții. Am văzut fericirea în ochii inocenți ai copiilor, care mi-a adus aminte de fericirea mea, când găseam o portocală sau ceva dulce, în ghetuțe sau sub brad. Fericirea pentru care nu ai cum să te pregătești,  e fericirea în cea mai pură stare a ei.

A fost și o parte tristă, mai ales la sate, unde elevii claselor 1-4, învață într-o singură clasă, cu un singur învățător, dar asta e un subiect pentru un alt articol. Sunt și părți triste pe care le vezi în satele din România și la care ar trebui să se lucreze.

A fost o experiență pe care aș vrea să o mai trăiesc, și vă încurajez să urmăriți pagina de facebook, și poate, la un moment dat, vă gândiți că aveți 2-4 ore pe săptămână de oferit pentru a fi voluntari și pune umărul la schimbarea unor destine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s