România pregătită… de decimare

Da, e o isterie cu coronavirusul ăsta. Nu cred că e chiar așa periculos, dar toată țările tratează totul serios, mai puțin România, care nu e pregătită pentru așa ceva.

Să luăm cazul de la Sibiu, cu suspectul de coronavirus. Da, rezultatul a ieșit negativ, dar ce se întâmpla dacă era pozitiv?

Peste 100 de oameni care au intrat în contact cu el, s-au împrăștiat în diferite părți ale Sibiului sau în alte localități. A doua zi, o parte din ei au mers la serviciu, cu transportul în comun unde au intrat în contact cu alți oameni, care mergeau la alt loc de muncă. Oameni care apoi poate au ieșit în oraș, la un film, la mall, la bere, și au intrat în contact cu alți oameni. Asta în 24 de ore.

Stewardesele au făcut și zborul de întors, și au intrat în contact cu alți peste 100 de oameni.

Noi am aflat rezultatul a doua zi, târziu. Cum mai puteam să oprim totul dacă era pozitiv?

Pe lângă faptul că sistemul nostru medical nu e la un nivel ridicat, asta ar putea duce la decimare. Acum a fost coronavirus, care nu pare așa periculos, dar dacă o să apară un virus letal pentru toate categoriile de vârstă?

De ce nu se poate face testul în fiecare oraș? Cât durează să faci testul? Cât ar trebui să ții oamenii într-un avion până să ai confirmarea că nu e coronavirus?

Și mai sunt multe întrebări, pe care nu ar trebui să le pun eu, deja de când s-a lansat isteria asta ar fi trebuit să avem și răspunsuri, și oameni care să se ocupe cum trebuie de așa ceva.

E bine că în parlament e joaca de-a moțiunea,  oamenii fac calcule pentru alegeri locale, fac schimbări de trupe, ca să ajungă la ciolanul cel mare.

Cred că sloganul lui Băsescu ar trebui scurtat, și să rămână doar “Să trăim!”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s