BORâți!

Ăsta nu e un articol despre credință, e despre biserică.

Credința e purtată de fiecare dintre noi, în suflet, nu trebuie mers neapărat la biserică pentru a fi validată.

Biserica ar trebui să fie o oază de liniște, unde să mergi să scapi de agitația din jurul nostru, să te liniștești și să te conectezi cu sufletul tău. De multă vreme biserica s-a îndepărtat de scopul ei real. Biserica a devenit o afacere și un instrument politic. A devenit un burete care absoarbe bani, și care e manevrat de partidul care dă mai multe facilități bisericii.

În biblie scrie și că ar trebui acceptat oricine în biserică, și că preoții ar trebui să fie un model de umilință și modestie, nu să se plimbe în mașini scumpe, și să poarte mai mult aur decât avem  prin Anglia. Când a venit vorba de homosexuali, biserica iar și-a dat în petec, au demonstrat că nu au citit biblia sau au citit-o pe sărite, și au luat doar ce au vrut ei din ea.

Da, scrie și de Sodoma și Gomora, dar dacă vrei să interpretezi biblia așa, nu ești departe de cei care citesc Coranul, și se bubuie prin piețe.( Nici în Coran nu scrie că trebuie să-i omori pe cei care au o altă credință, deși și creștinii au făcut asta, așa că nu trebuie să ne dăm mai rotunzi).

Am fost la biserică, până pe la 14 ani, când aveam un diriginte de religie. Am citit biblia, mi-am luat învățămintele de acolo. Am mai fost la biserică și pe la vreo 18 ani, dar atunci am fost certat de părinte, că vin numa când vreau eu. ( cumva ăsta e și scopul ei, să mergi când simți nevoia, dar n-ai cu cine ). Plus că în biserică nu se simțea o atmosferă relaxată, parcă simțeam privirile arzătoare ale celor care merg regulat, care parcă mă vedeau ca pe un intrus, ca pe cel care le invadează teritoriu, deși ar fi trebuit să văd acceptare, bucurie. Nu ăsta e spiritul bisericii, nu ăsta e scopul ei.

Am fost și în biserica catolică din Piața Mare. Altceva, liniște, fără briz-briz-uri, fără aur. Poți sta liniștit pe o bancă, și să te conectezi la sufletul tău.

Nu mai sunt atras de nicio religie, dar direcția pe care o dă Papa Francisc, mi se pare direcția bună. Mi se pare că se face un update la dogmele vechi.

Rămâneți acasă! Lumina o să o găsiți în sufletul vostru!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s