Pauză de egoism

Înainte de perioada asta, am făcut prea puține lucruri pentru mine. Câteodată îmi place să las lucrurile la voia întâmplării, să văd până unde pot merge, dar în momentul în care ajung într-un punct pe care eu îl consideră ca fiind limita suportabilității, pun picioru-n prag, și încep să iau măsuri. Perioada asta a venit perfect, și a venit timpul să-i  las pe alții deoparte, și să văd cum îmbunătățesc lucrurile la mine.

Îmi place spontaneitatea, de obicei când iau o decizie serioasă vine spontan, și imediat începe planificarea pentru a o implementa.

Așa că acum am câteva proiecțele la care lucrez.

  1. Pentru că am atras kilogramele cum atrage  magnetul fierul, am decis că e momentul să fac ceva în privința asta. Am apelat la bunul meu prieten, care a slăbit mult, și care a citit mult despre diete, și am primit ceva sfaturi.  Până acum legumele le vedeam doar în ciorbe, acum au devenit un laitmotiv al fiecărei mese. Pâine a luat rolul omului invizibil. Dulciurile, deși mâncam puțin, s-au dizolvat cum se dizolvă zahărul în cafea. Până acum am reușit să ajung de la 80  de kile, la 76.1. Obiectivul e să ajung la 72 până-n 15 mai.
  2. Pentru că masa musculară părea să se scurgă cum se scurge lava dintr-un vulcan, încet, încet, vezi că vine, dar dacă nu iei măsuri, tot scrum o să lase în urmă. Așa că am luat măsuri și pentru asta, astea nu-s cu sfaturi de la cineva profesionist, îi doar ce cred eu că e bine pentru mine. De vreo 2 săptămâni, fac câte 100 de flotări și genuflexiuni, în 4 ture de câte 25. Da, încă nu poți să joci șah sau moară pe pătrățelele de pe burta mea, dar nici nu mai poți să dai cu capul ca într-o pernă pufoasă.
  3. Cea mai dură măsură, nu mai pun pic de alcool în gură până-n 15 mai. Deja sunt 2 săptămâni de când berile strigă disperate după mine.
  4. Televizorul stă mai mult stins, rar când mă mai uit la știri. Îl folosesc doar pentru a reda episoade din House M.D., seara înainte de culcare, pentru că sarcasmul pentru mine e cum e kerosenul pentru avioane.
  5. Ofer mult mai mult timp cititului. Îmi place mult să citesc, și citesc cam orice. SF, cărți de aventură, cărți de dezvoltare personală, polițiste sau chiar romane de dragoste. Îmi place să aflu câte ceva din fiecare domeniu, pentru că mă ajută să înțeleg oamenii.
  6. Am terminat cu organizarea hainelor din dulap. Cam 70% din el, a plecat într-o călătorie cu destinație necunoscută. Urmează etapa în care un ochi feminin ( asta după 15 mai), care se pricepe la modă, să mai sorteze din ele, și să-mi mai dea niște sfaturi despre asortarea articolelor, pentru că aici sunt ca un copil care începe un joc, dar nu știe nici ce taste să folosească și nici care-s acțiunile pe care trebuie să le facă. ( Da, nu-mi pasă prea mult de asta, dar se pare că e important, așa că mă conformez )

Momentan rămân la pauza de egoism până-n 15 mai, cel puțin. Apoi o să-mi iau un timp în care să mă gândesc cum pot să mă implic, din nou, în acțiuni care să ajute și pe alții, și la alte mici proiecțele pentru mine. Mai e ceva la care mă gândesc mult, și aș vrea să prindă mai multă culoare, dar asta nu depinde doar de mine.

Până atunci, stați acasă, și dacă credeți că e ceva care merită schimbat la voi, nu ezitați să faceți asta. Sunt multe lucruri care pot să fie schimbate, de acasă, și acum e timp berechet.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s