Mulțumim medicilor!

Poate-s un hater, cum zic mulți. Treaba lor cum mă cataloghează, eu am făcut blogul ăsta să-mi spun părerea, nu să-mi primesc validare.

Așa că am câteva nemulțumiri pe care o să le listez mai jos.

  1. Medicii care au tratat  oameni de covid, nu-s doctori(complicată definiția, pentru mine medicii dau o listă de medicamente, doctorii fac operații). Aveau o listă de medicamente, și dacă nu mergeau alea, îi puneau pe aparate care să-i ajute să respire. Atât. Și o maimuță antrenată, putea să urmeze niște instrucțiuni de genul, dacă nu merge asta, încearcă asta. Restul, care aveau școală pentru alte afecțiuni, nu au putut să-și folosească cunoștințele pentru că erau internați doar oamenii care aveau covid. ( Da, și-au riscat cumva viața, nu contest).
  2. La punctul 1, au oameni care și-au riscat viața pentru că nu aveau ce le trebuie ca să se protejeze.Doctorii, ăia care operează, oricum nu-s siguri de operații, că după o operație reușită, pacientul moare că o primit un virus bonus de la spital. Acum vine partea aia ciudată, când îi iau la pulă( scuze, înjur aici), pe manageri. Da, știu, ați fost puși acolo, că aveți ceva prieteni și habar nu aveți ce căutați acolo, doar vă bucurați când primiți mesajul cu salariu. Voi, din punctul meu de vedere, sunteți niște criminali. Pentru că, deși la punctul 1, nu am încredere mare în sistemul medical românesc, e pentru că managerii sunt puși politic.

Eu, acum am aruncat un pic cu noroi în toată lumea. Dacă ești un manager care-și cunoaște meseria, acum e momentul să ieși în față. De ce? Pentru că dacă ieși public cu lipsurile spitalului, e posibil să primești donații pentru unele lucruri. Pentru că oamenii știu că au nevoie de spital. Dar, dacă nu-mi demonstrezi că faci ce trebuie cu banii, nu o să mai primești bani în veci.

Așa că, ce vreau să-ți zic, ție, manager de spital ( că ăsta e scopul articolului) –

  1. Te rog, verifică, cum se ocupă posturile libere pe care le  oferă spitalul tău ( știu, că se ocupă multe din tată-n fiu, sau pe pile, și oamenii care-s  buni, se pierd în sistem )
  2. Fă o evaluarea a tuturor angajaților, și vezi dacă sunt în pozițiile în care dau cel mai bun randament.
  3. Fă un necesar al spitalului, și anunță public de câți bani are nevoie, spitalul ca să funcționeze anual ( dezinfectant, salarii, măști, medicamente, bla bla …. )
  4. Fă o estimare a costurilor pentru a renova spitalul. Pe fiecare secție în parte, și nu umflate, că dai contractul unei firme apropiată de tine. ( Aici, poți avea surpriza ca  oamenii din comunitate să te ajute ca să faci lucrurile astea, la fel și la punctul 3. )
  5. Arată că ai făcut tot ce se poate ca să obții fonduri, și nu ai reușit, pentru că… politică ( dar arată că ai vrut ).
  6. Dacă ai făcut la punctele 3-4-5, tot ce ține de tine, fă o linie de donație pentru spitalul pe care-l conduci, apoi arată ce ai făcut cu banii.

 

Sănătate!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s