Luminița din camera întunecată

Sunt pe cale sa mă implic într-un nou proiect. O să încerc să predau unor elevi din Colun.

După ce mi-am încărcat bateriile în concediu, am decis să revăd și Freedom Writers, să-mi reamintesc de ce fac asta.

Nu am experiență pedagogică, nu am curs acreditat sau ceva, dar din ce am făcut până acum, rezultatele obținute de cei cu care am lucrat, mă fac să cred că mă descurc. Da, e doar matematică, dar pe lângă matematică, ajungi să discuți și alte lucruri cu un copil, să încerci să-i dai o direcție în viața, câteva sfaturi buni, să-l îndrepți spre cititul unei cărți, lucruri care o să conteze mai târziu.

Da, poate sunt cumva naiv să cred că se pot schimba unele lucruri, dar nu am ce face, încerc până reușesc. Dacă nu faci nimic, atunci clar nu se va schimba nimic, dacă încerci să faci ceva, e o posibilitate să se schimbă ceva.

Pe lângă asta, îmi plac oamenii care încearcă să construiască, nu cei care încearcă să distrugă castelele de nisip, sau care râd că o casă a ieșit ciudat din punctul lor de vedere.

Astăzi am plâns, din nou, la Freedom Writers. Plâng când văd că deși sunt oameni care nu primesc nicio șansă, reușesc să se zbată, să iasă din tipar, și să vină cu soluții care merg, și care reușesc să schimbe și alți oameni.

Dacă nu ați văzut Freedom Writers, îl recomand cu căldură, și o să vă las cu un citat din film : „Chiar și o secretară, o femeie casnică sau un adolescent, prin micile lor moduri, pot aprinde o mică lumină într-o cameră întunecată.“

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s