Quiz – S6 – La gura sobei

Vine perioada de concediu, așa că o sa am mai mult timp pentru a mă putea ocupa și de Quiz. Am dat start înscrierilor pentru sezonul 6, care se va desfășura online. Dacă vrei să participi, până-n 20 noiembrie poți să înscrii echipa, ai un link aici. ( https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_79gOBlXsdr83LSKx5HbZz-AgL18nl4ysoWRXZheOPg/edit?usp=drivesdk&fbclid=IwAR3yj-SB8oSXGkWPtjhBr25DENksFRkWhgrw5iDwfB1glV2PudMNwVgANKo ).

Pentru a afla mai multe detalii poți să urmărești pagina de facebook; https://www.facebook.com/Quiz-%C3%AEn-Sibiu-1975147756124960 .

De ce am ales numele ‘la gura sobei’? Pentru că zilele astea m-am gândit la tataie, și acum ceva vreme am fost întrebat ‘unde e locul unde te-ai simțit fericit?’. Creierul meu s-a blocat atunci, pentru că nu prea știe ce e aia fericire, dar acum și-a adus aminte. M-am simțit fericit, la gura sobei, la bunici, discutând cu tataie despre diferite subiecte sau ‘discutând în liniște’, printre mirosul cojilor de portocale care ciuleau urechile de pe sobă.

După cum știți concursul ăsta nu-l fac, doar de ‘amorul artei’. Scopul lui e să ne ajutăm comunitatea, în special copiii.

Pentru sezonul 6, o să avem de ales între 2 fapte bune.

  1. WeHelp – Copiii de care are grijă WeHelp, deja au tot ce le trebuie pentru a-și desfășura lecțiile online. Voluntarii sunt pe baricade la afterschool pentru a-i sprijini la teme. Căldura emoțională e asigurată de voluntari, mai e nevoie și de căldura fizică. Așa că banii o să fie folosiți în felul următor:
  • Primul nivel: incaltaminte si imbracaminte de iarna pt cei 20 de copiii de care noi avem deja grija.
  • Nivelul al doilea: incaltaminte de iarna pentru toti copiii de la SOS Cisnadie
  • Nivelul al treilea: imbracaminte de iarna pentru toti copiii de la SOS Cisnadie.

Linkul pentru donații îl găsiți aici: https://we-help.ro/doneaza/

2. Casa bună – Sibiu

Copiii din mediul rural nu prea au acces la învățământul online. Oamenii de la Casa bună au început cu câteva sate din Sibiu ( Colun, Scoreiu), se pregătesc Sărata, Porumbacu de Sus și de Jos. Bineînțeles pentru asta au nevoie și de sprijin, pentru a le putea oferi copiilor laptopuri, tablete, webcam-uri, în unele cazuri pentru a le asigura internetul.

Mai multe informații despre ce fac oamenii ăștia găsiți aici: https://www.facebook.com/groups/568586904035155

Pentru donații în bani:

Donații în bani, în contul Asociației Casa Bună, cont RO47BTRLRONCRT0566398301, Număr de înregistrare fiscală 42895238, cu specificația “Pentru Casa Bună Sibiu”.

Cam asta ar fi pentru azi!

Hai la Quiz! Hai la gura sobei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s